Actualitat Cullera

20 anys de Baladre
20 anys de Baladre
17/12/2018
L'Associació Baladre pro-discapacitats psíquics de Cullera celebrà el seu 20 aniversari a la sala Multiusos, en un acte al qual assistiren les principals associacions de Cullera i representants de la corporació municipal. Toni Picazo, soci fundador de l'associació, va recordar la seua creació i els principals objectius: la integració i visibilització de les persones amb capacitats diferents, promovent el desenvolupament de la seua autonomia personal. També va fer menció al Centre d'Atenció diürna, aconseguit gràcies a les gestions de les successives corporacions i va reivindicar la consecució d'una Residència per als usuaris que la necessiten el futur. La presidenta, Rosa Eugenio, va lliurar un recordatori als quatre alcaldes des de l’inici de Baladre han donat suport a les iniciatives de l’Associació; es va agrair la col·laboració de l'actual regidora d'Igualtat, Francesca Ortiz, i es va fer especial esment de l'autora del logotip de l'associació, Raquel Chornet, que va estar representada per la seva família. L'acte va finalitzar amb l'actuació del grup de danses de l'escola municipal, amb participació dels socis de Baladre

El passat 28 de Novembre, l’Associació Baladre va celebrar els seus 20 anys en un acte en la sala multiusos del Mercat on assistiren els seus socis, la corporació municipal i les principals associacions de Cullera.
L’acte va ser presentat per Toni Picazo, soci fundador, que va fer un resum de les circumstàncies de la creació de l’Associació, que nasqué amb l´objectiu de millorar la qualitat de vida, promoure el desenvolupament de l’autonomia personal i promocionar oportunitats per a la socialització del col·lectiu de discapacitats psíquics de Cullera. També dels físics i sensorials greus.
L’associació tingué una gran acollida en el poble i nombroses associacions, clubs esportius, falles, entitats cíviques i culturals han col·laborat amb nosaltres i ens han tingut en compte en les seues activitats. La nostra Corporació municipal, independentment del color polític que haja tingut en cada moment, ha estat sempre al costat de la nostra Associació de manera incondicional i entusiasta, ajudant-nos en tot el que ens ha fet falta. És molt destacable la col·laboració dels socis durant els 20 anys de vida de l’associació
A banda de les moltes activitats realitzades per Baladre al llarg d´estos 20 anys: Club d´oci, excursions i viatges, exposicions, representacions teatrals i actuacions musicals, activitats esportives, celebracions de festes com Falles, Fogueres de Sant Joan, Carnestoltes…, el més important per a nosaltres és que l´existència de la nostra Associació ha permès a molts dels nostres xavals participar i integrar-se de manera activa en molts dels actes i esdeveniments de la nostra ciutat com a ciutadans de ple dret que són
Toni Picazo destacà la creació del Centre d’atenció diürna, tan important en la vida d’estos joves, i plantejà la necessitat d’una Residència per a assegurar el seu futur.
A continuació, la presidenta de l’Associació, Rosa Eugenio, va fer entrega de uns detalls confeccionats pels propis usuaris al Centre Ocupacional a l’actual Regidora de Igualtat, Francesca Ortiz, i als representants dels quatre alcaldes de les successives corporacions municipals dels 20 anys de l’Associació. També tingué un recordatori la malograda Raquel Chornet, autora del logo de l’Associació, que va estar representada per la seua filla.
L’acte finalitzà amb l’actuació del grup de danses de l’Escola Municipal i desprès els assistents gaudiren d’un vi d’honor.
Associació Baladre