Actualitat Cullera

Cullera dóna la benvinguda al Nadal amb l’encesa de llums
Cullera dóna la benvinguda al Nadal amb l’encesa de llums
17/12/2018
L’encesa de llums de Nadal ha donat el tret d’eixida a les festes nadalenques a Cullera, amb una gran festa organitzada per l’Ajuntament de Cullera i la seua regidoria de Comerç, l’Associació de Comerciants i Emprenedors de Cullera (ACECU), i que JM Gestión Teatral va desenvolupar magistralment la vesprada del 5 de desembre. Una batucada, personatges fantàstics, i la veu de Pepa Blasco van precedir l’encesa del monumental arbre de Nadal que presidix este any els Jardins del Mercat. L’acte, seguit per centenar de famílies, va ser l’inici d’un grapat d’activitats programades a tots i cadascun dels barris de Cullera per a fer del Nadal unes festes entranyables,i al mateix temps animar a la ciutadania a fer les seues compres al comerç local. Un tobogan gegant, i rocòdrom gegant seran alguns dels atractius de les activitats proposades per als més menuts; per a participar-hi només caldrà disposar dels tiquets que oferiran els comerços d’ACECU.

L’encesa de llums de Nadal ha donat el tret d’eixida a les festes nadalenques a Cullera. Llums de tots els colors als carrers,als jardins del Mercat i a les palmeres que l’envolten s’il·luminaren en senyal de benvinguda a unes festes que sempre conviden a l’alegria. I així va ser enguany, donat que l’acte d’encesa oficial d’estes llums va estar precedit de tota una gran festa organitzada per l’Ajuntament de Cullera i la seua regidoria de Comerç, l’Associació de Comerciants i Emprenedors de Cullera (ACECU), i que JM Gestión Teatral va desenvolupar magistralment omplint de màgia i il·lusió la vesprada del 5 de desembre.
La festa va començar des del final del Passeig Dr. Alemany, on una batucada va anar animant tots els presents i atraient tant a xiquets com a majors cap al Mercat en una cercavila plena de ritme i música, acompanyada de tres personatges del món de la fantasia (muntats en xanques i monocicle).
Una vegada al Mercat, els personatges s’involucraren entre el públic, dirigint-se cap al monumental arbre que en este Nadal presideix les escales de tan simbòlic lloc de reunió a Cullera.
Des de les escales del Mercat, la cantant Pepa Blasco va fer la seua aparició interpretant diverses cançons de Nadal, abans de convidar a l’alcalde, Jordi Mayor, al regidor de Comerç, Pere Manuel i al President d’ACECU, Jose Luis Albiñana, a unir-se a la gran festa, que va concloure amb un uníson compte enrere, junt amb tots els xiquets participants.
Quan, finalment, l’alcalde amb l’ajuda de dos xiquets triats a l’atzar, va encendre les llums de l’enorme arbre de Nadal, una explosió de confeti va sorprendre tos els participants, omplint de màgia il·lusió els moments finals de la festa, on tots guadiren de la veu de Pepa Blasco.
L’acte va ser el principi d’un grapat d’activitats programades a tots els racons de Cullera per a unes festes entranyables. Des de l'Associació de Comerciants i Emprenedors de Cullera (ACECU), en col·laboració amb la regidoria de Comerç, s'han previst activitats nadalenques a diferents barris de la ciutat perquè els menuts es divertisquen i els pares puguen realitzar les seues compres. Tobogans gegants, la caseta del Pare Noel i un rocòdrom recorreran el barri de Sant Antoni els dies 8 i 9 de desembre, la plaça Andrés Piles el 15 i 16, i els Jardins del Mercat el dia 29.
El moment més esperat serà l'arribada del Pare Noel. Dilluns 24, des de les 11 i fins a les 13 hores, està previst el recorregut del trineu del Pare Noel pels carrers de la ciutat. A les 13 hores tindrà lloc un espectacle de rebuda als Jardins del Mercat. Fins a les 15 hores, els xiquets i xiquetes podran lliurar-li personalment les seues cartes i fer-se fotos amb ell.
També la nit de Nadal, la vesprada del 24 a les 18 hores, tindrà lloc l'actuació estel·lar de la Murga El Burro al Saló Multiusos, una tradició netament cullerenca en què esta agrupació musical ofereix al públic assistent un concert de nadales carregats de sàtira.
Oci juvenil
D'altra banda, la regidoria de Joventut ha programat un parc infantil de Nadal amb un ludoespai per a menuts, una pista de funball, zona de videojocs, castells inflables o jocs de taula, entre molts altres atractius. El parc estarà obert al públic els dies 2, 3 i 4 de gener de 11 a 14 i de 17 a 21 hores en els Jardins del Mercat.
El colofó a les festes serà la Gran Cavalcada de Reis. Els dies 3 i 4 de gener de 18 a 20:30 hores, al vestíbul de l'Auditori Municipal, els més xicotets podran lliurar la seua carta a Ses Majestats d'Orient. Els mags arribaran a la ciutat la vesprada del dia 5. Per rebre els Reis Mags Cullera els ha preparat una Gran Cavalcada, que enguany porta per lema 'Fantasia'. El recorregut s'iniciarà al barri de Sant Antoni i recorrerà la ciutat fins als Jardins del Mercat amb una desfilada en què els personatges més populars de tots els temps convertiran a Cullera a la capital de la il·lusió.