Actualitat Cullera

Cullera manté viva la celebració de Tots Sants
Cullera manté viva la celebració de Tots Sants
15/11/2018
El cementeri compta amb una sala per a cerimònies aconfessionals, impulsada pel consistori fa uns mesos com a alternativa per a aquelles persones que no professen la religió catòlica i desitgen acomiadar als seus éssers estimats en una cerimònia laica

El Cementeri de Cullera s’ha tornat a omplir de veïns i visitants que amb motiu de Tots Sants han visitat els éssers volguts, i els han portat flors, mantenint viva la  tradició d’endreçar les làpides d’aquelles persones que ja no es troben amb ells, amb un únic objectiu: retre'ls homenatge en el dia de Tots Sants. Una jornada en que els qui no estan continuen ben presents en la memòria dels seus familiars que es desplacen fins al cementeri per dipositar rams de flors i visitar-los.
La novetat enguany és que el cementeri ha comptat amb una sala per a cerimònies aconfessionals, impulsada pel consistori fa uns mesos com a alternativa per a aquelles persones que no professen la religió catòlica i desitgen acomiadar als seus éssers estimats en una cerimònia laica.
Els visitants del cementeri també han pogut vore enguany la restauració del mausoleu d'Agustí Costa Font - advocat, polític i lliurepensador laïcista cullerenc, la defunció del qual en 1900 va impulsar del cementeri civil de Cullera-. Els treballs s'han dut a terme per les regidories de Serveis Exteriors i Cementeri, dirigides per Salva Tortajada, en col·laboració amb l'àrea de Patrimoni, gestionada per Amparo Jover. El consistori ha volgut reconéixer d'esta manera la memòria d'un prohom de la ciutat que havia quedat en l'oblit.
D’altra banda, i com tots els anys, amb motiu d’esta festivitat, l'ajuntament  va tornar a posar a la disposició dels veïns un autobús gratuït per a arribar fins al camp sant amb eixides i tornades  des del Far i des de  la plaça del Mongrell fins al mateix cementeri, durant els dies 31 d'octubre i 1 de novembre.
A més, es va ampliar l’horari del camp sant, que amb motiu de Tots Sants va estar obert ininterrompudament des del 27 d’octubre, de 9 del matí fins a la posta del sol,
En 2018 l’Ajuntament va col·locar una carpa amb cadires per a persones amb mobilitat reduïda i ancians de manera que pugueren descansar en zones d'ombra i, al mateix temps, s'habilitaren cadires de rodes per a facilitar que pugueren desplaçar-se per dins de les instal·lacions. I durant les setmanes prèvies a l’1 de novembre, l’ajuntament va procedir a repintar moltes zones del cementeri i va adquirir nou material com ara escales per a facilitar l'accés als nínxols.