Actualitat Cullera

El peix de la llotja
El peix de la llotja
14/09/2018
La Confraria de Pescadors de Cullera enceta una campanya de promoció dels seus punts de venda del peix de llotja

Des del 3 de juliol està oberta a tot el públic la peixateria del port, al costat de la llotja
Després de dos anys de tancament per les obres d’ampliació de la llotja de Cullera, la peixateria del port ha reobert al públic este estiu. Concretament des del 3 de juliol i davant la demanda dels consumidors tant del poble com de fora i que abans n’eren habituals, s’ha obert l’emblemàtic punt de venda de peix pertanyent a la Confraria de Pescadors de Cullera.
El nou punt de venda, s’ubica just al costat de la llotja, com antigament, llevat que ara presenta múltiples avantatges, tal i com destaca el mateix president de la Confraria, Vicent Pérez, ja que el nou espai està tancat i resguardat el que beneficia les condicions higièniques i de conservació del producte que arriba cada vesprada fresc al port, i que eixa mateixa vesprada es posa a la venda en esta peixateria del port, i que a l’endemà de matí, també s’hi ven tant ací com a la parada número 10 que la Confraria de Pescadors té al Mercat Municipal.
I encara que visualment, la venda de peix fresc del dia en la peixateria del port, pot resultar un poc menys cridanera, és molt més còmode efectuar la compra, ja que el recinte no té barreres arquitectòniques, i disposa d’aire condicionat durant l’estiu.
Tant en este punt de venda de peix fresc com en el del Mercat Municipal podem trobar qualsevol de les espècies que habitualment extrauen entre les 13 barques d’arrossegament i les 37 artesanals amb què compta esta Confraria (lluç, moll. Sèpia, gamba, cigales, rap...).
Per donar a conéixer el producte i les avantatges de consumir peix fresc de Cullera, iaxí com l’obertura de nou de la peixateria del port, des de la Confraria de Pescadors s’ha encetat una campanya de promoció i difusió, que inclou a més, el distintiu de la marca de Peix de Llotja per a què els consumidors sàpiguen que estan consumint peix del mediterrani amb tota la qualitat que li correspon, com ara el fet d’estar lliure d’anisakis. Una campanya que també pretén recuperar els consumidors que habitualment s’acostaven al port a comprar el peix recent descarregat de les barques i que pels dos anys de tancament per les obres d’ampliació de la llotja havien canviat els seues hàbits de consum, així com crear-ne de nous consumidors. De fet, Vicent Pérez, ha indicat que al Confraria està pensant en fer algunes accions amb els centres educatius per divulgar les avantatges de consumir peix de llotja als consumidors del futur, perquè a Cullera la gent menge peix dels seues pesquers. I és que segons destaca el propi president de la Confraria de Pescadors a Cullera compradors locals hi ha menys que compradors d’altres pobles de la comarca, de fet, també hi ha pocs restaurants que s’abasteixen habitualment de la pròpia llotja com ara Los Olivos, Marvi, El Blanco, o el Bar de Pescadors, i això malgrat que actualment el de Cullera és el port més important de la província de València i extrau un peix fresc de gran qualitat.