Política Cullera

El PSPV recrimina a Moncho (Compromís) que li lleve ajudes a Cullera i ara reclame un millor finançament turístic
14/09/2018
“No té cap credibilitat”, denuncien els socialistes, que l'acusen d'atorgar ajudes en funció del color polític tal com feia el PP Els Socialistes de Cullera recriminen a la diputada provincial de Turisme i militant de Compromís, Pilar Moncho, que reclame a Cullera un millor finançament per als municipis turístics precisament després que ella suprimira ajudes directes de l'àrea de Turisme de la Diputació de València a les localitats costaneres.

Des del PSPV-PSOE consideren que Moncho “no té cap credibilitat” quan demana un millor finançament turístic perquè és l'autora intel·lectual del desmantellament d'ajudes com ara les atorgades anteriorment per la Diputació als municipis amb banderes blaves.  
Al respecte, els socialistes cullerencs denuncien que la política discriminatòria de Moncho ha obligat l'Ajuntament de Cullera a llevar diners d'altres partides per a poder seguir mantenint estos distintius. “Moncho ens infrafinança”, li responen rotundament. “Només la sensibilitat d'altres àrees de la Diputació, no governades per Compromís, ens ha permés rebre ajudes per desenvolupar polítiques turístiques”, manifesten els socialistes.
Però no sols això. Cal recordar que Moncho va suprimir eixes subvencions deliberadament perjudicant Cullera, amb un alcalde socialista, i afavorint altres municipis amb alcaldes de Compromís que no tenien ni tenen banderes blaves i ara reben més diners.
En eixe sentit, els socialistes assenyalen que la tasca de Moncho com a diputada provincial de Turisme en relació a Cullera i també a altres ciutats turístiques de rellevància  “és més que qüestionable” i lamenten que fonamente la seua política “en el mateix que Compromís criticava al PP: l'arbitrarietat en les ajudes i la discriminació dels municipis que no són del seu mateix color polític”. “Sempre que li hem demanat alguna cosa ens l'ha denegada”, remarquen.
L'executiva dels socialistes de Cullera reprova que, des del seu càrrec, Moncho no haja fet absolutament res per millorar l'infrafinançament de Cullera com a poble turístic i ara vulga “ficar-se una medalla en el tema del finançament autonòmic atacant el PSPV”. “Moncho ha fet molt més per l'infrafinançament de Cullera que per la millora del sistema de finançament de la ciutat com a municipi turístic”, afirmen.
Mentre el govern municipal de Cullera presidit per Jordi Mayor, qui també és el president de la Comissió de Turisme de la FVMP i secretari de Turisme del PSPV, lidera un bloc de municipis turístics per aconseguir un millor finançament, ella com a diputada provincial de Turisme ha fet tot el contrari. “No és el que dius, sinó el que fas”, li recorden.
Pilar Moncho ha participat en una campanya de Compromís a través de les xarxes socials reclamant un millor finançament per a la Comunitat Valenciana i ha al·ludit a les necessitats dels municipis turístics en esta matèria, assegurant que en una ciutat turística com Cullera “els recursos calen per a millorar les infraestructures i per oferir al visitant i al veí unes millors infraestructures i una millor qualitat de vida”.
Els socialistes, que estan d'acord amb la millora del sistema de finançament dels municipis turístics i de la Comunitat Valenciana, li retrauen que “ens ha llevat part dels recursos que reclama” i, per tant, veuen “desencertat que la diputada utilitze Cullera com a escenari en un exercici de cinisme polític”. Per això demanen als seus socis de govern que li exigisquen a “Moncho que deixe de burlar-se dels cullerencs”.
Taxa turística
En la citada campanya, Pilar Moncho també es mostra favorable a la taxa turística que el sector ha rebutjat en bloc, com també ho ha fet el PSPV-PSOE. A ulls dels socialistes açò demostra l'absoluta falta de sintonia entre el sector turístic i la diputada.
“Pilar Moncho vol castigar les localitats que viuen del turisme amb una taxa inapropiada. Creu que així es poden compensar les seues retallades i s'equivoca. Moncho demostra una vegada més que està allunyada dels interessos i del sentir dels ajuntaments i dels empresaris de les poblacions de més pes en el sector a la província de València”, conclouen els socialistes.