Actualitat Cullera

57 edició de Pesca a l'Hamot
57 edició de Pesca a l
14/09/2018
Tomàs Juan torna a guanyar el Concurs de Pesca a l’Hamot A la seua 57 edició el Concurs de Pesca a l’Estany reunix 32 participants

El Concurs de Pesca a l’Hamot a l’Estany de Cullera va celebrar enguany 57 edicions, amb 32 participants i molt bon ambient. Este concurs de pesca, que és el més antic de tota la província de València, s’ha convertit en una tradició molt arrelada i molt ben acollida tant pels participants al concurs, com per veïns de l’Estany i de tota Cullera que no volen perdre’s l’ocasió de gaudir de la festa que el Club de Pescadors Esportius prepara anualment cada 15 d’agost, amb motiu del dia de la Mare de Déu d’agost.
Pel que fa als premis, enguany Tomás Juan va tornar a guanyar el concurs, per segon any consecutiu, amb 26 captures que sumaven un total de 5 quilos i 700 grams. En segon lloc va quedar Luis Escrivà, qui va aconseguir un total de 35 captures i un pes de 5 quilos i 400 grams; mentre que el tercer premi se’l emportà José Jover, amb 19 exemplars que pesaren 5 quilos i 200 grams.  A més, en esta ocasió, la peça més grossa la va capturar també José Jover, amb un exemplar de llisa que pesava 860 grams. En la categoria de Juvenils, el campió va ser Sergio Altur.
En quant al desenvolupament de la jornada, en esta ocasió l’esmorzar dels membres de la directiva del Club de Pescadors Esportius, autoritats municipals, músics i premsa tenia lloc a la Terrassa del restaurant Ca Picanterra, on hi havia preparades dos  bones taules, al voltant de les quals tots pogueren compartir bons moments.
Com mana la tradició, al migdia els organitzadors van traure la imatge de Sant Andreu pel llac de l’Estany. El sant, acompanyat pels músics, va fer tot el recorregut pel tram on estaven els 32 concursants aprofitant els últims moments abans de donar per finalitzada la competició.
Una vegada es va recollir tot el peix capturat (que complira la mida mínima), es va procedir a pesar-lo per determinar qui era el guanyador del Concurs del 2018.
Conforme passaven les hores, s’anava sumant més i més gent a la festa, fins el moment de l’entrega de trofeus, on tots i cadascun dels participants van obtindre un premi. I és que el Concurs de Pesca a l’Hamot s’ha convertit en un referent en les festes de l’Estany, una cita esportiva que cada any congrega a més gent a un paratge emblemàtic i de gran bellesa natural com és el llac de l’Estany de Cullera.