Esports Cullera

II Festival Internacional de Rugbi Inclusiu
II Festival Internacional de Rugbi Inclusiu
14/09/2018
La localitat va acollir el II Festival Internacional de Rugbi Inclusiu Prop de 150 esportistes de diverses comunitats autònomes d'Espanya i d'Escòcia van participar en el II Festival Internacional de Rugbi Inclusiu celebrat a Cullera, una cita que va més enllà de la competitivitat per a convertir-se en un espai de pràctica esportiva entre persones amb i sense discapacitat i sense diferències per sexe.

Les jornades van començar el divendres a les 21 hores amb la recepció dels participants per part de les autoritats locals en l'Auditori Municipal. L'alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, fou l'encarregat d'inaugurar la trobada, que compta amb el suport de l'ajuntament.
Mayor va destacar el paper nacional i internacional de Cullera i del seu club de rugbi en la integració a través de l'esport de les persones amb capacitats especials. Així mateix, va reiterar el compromís municipal de situar-se al costat de totes aquelles iniciatives encaminades a impulsar l'esport igualitari.
El dissabte a la vesprada es van donar cita en el camp de rugbi Juan Palomares Corella del Poliesportiu Municipal la Partideta els conjunts del BUC Rugbi (Barcelona), Les Abelles Rugbi Club (València), The Clan TRI Scotland (Escòcia), Tatami Rugbi Club (València), l'Hernani CRE (Hernani) i El Clan TRI-Espurna de Cullera.
Els partits es van disputar en un format adaptat, en una àrea de mig camp que va permetre diversos jocs simultanis on la competitivitat va passar a un segon pla per a deixar espai a la diversió.
Als partits i al lliurament de reconeixements, que van rebre tots els participants, van assistir el director general de Diversitat Funcional de la Generalitat, Antonio Raga; la directora de l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut, Amparo Esteban i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cullera, Javier Cerveró.
Paral·lelament al festival també es van organitzar tot un seguit d'activitats que la pluja va respectar a excepció de la jornada del diumenge al parc Aquopolis, la qual es va haver de suspendre.
El festival l'han organitzat Trust Rugbi Spain, el Cullera Forval Rugbi Club i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cullera, amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Rugbi i la Generalitat.
La iniciativa pretén fer de l'esport un mitjà per a millorar la qualitat de vida de persones amb i sense discapacitat, però sobretot fomentar un canvi social amb la inclusió com a mascaró de proa.