Actualitat Cullera

Contractació de 120 joves, menors de 30 anys
Contractació de 120 joves, menors de 30 anys
13/06/2018
L'ajuntament espera contractar a 120 menors de 30 anys durant els pròxims mesos amb subvencions i recursos propis Cullera rep 878.00 euros per a un pla d'ocupació juvenil

L'Ajuntament de Cullera ha rebut una subvenció de 878.148 euros per a un nou pla d'ocupació que permetrà la contractació d'un total de 40 joves menors de 30 anys amb estudis superiors i mitjans.
Així ho va anunciar l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, qui a més va explicar en roda de premsa les línies generals de les polítiques de foment de l'ocupació de l'ajuntament desenvolupades al llarg d'estos últims anys.
Segons Mayor, des el seu equip de govern ha invertit més de 5 milions d'euros en programes d'ocupació en esta legislatura, i «s'ha complit l'objectiu de rescatar les polítiques actives d'ocupació».
Mayor indicava que amb el nou pla d'ocupació, unit a altres mesures que impulsarà el consistori, es podrà contractar a 120 joves al llarg dels pròxims mesos.
Frenar la fugida de cervells
Segons l'alcalde, estos programes «frenen la fugida de cervells que patíem perquè molts joves es veien obligats a emigrar per a aconseguir el seu primer contracte de treball perquè ací se'ls negava una oportunitat laboral». En eixe sentit, Jordi Mayor valorava positivament el programa Avalem Joves; que l'any passat va permetre la contractació de 30 joves, que seguixen treballant per a l'ajuntament.
L'alcalde va repassar els diferents programes municipals que estan en marxa per a fomentar l'ocupació, destacant la Borsa Social d'Ocupació, el programa CREC, els tallers d'ocupació o l'Avalem Joves, entre altres.
Mayor va indicar que la taxa d'atur a Cullera és menor que fa tres anys. «Tenim 500 aturats menys en comparació amb l'abril de 2015», tot i que ha admés que el problema de la desocupació encara no s'ha solucionat.
Així mateix, va recordar que la competència d'ocupació no és municipal «però sí és la nostra obligació implicar-nos en la gestió dels programes de la mà de la Generalitat com així ha ocorregut», per al que també s'ha reforçat, en la mesura de les possibilitats pressupostàries del consistori, l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) amb més personal o la creació de l'Oficina Europea, a través de la qual s'han captat ajudes europees a l'ocupació.
Més recursos
Finalment, Jordi Mayor advocava per seguir avançant en l'àmbit de l'ocupació de la mà de sindicats i empresaris i plantejava un acord municipal per l'ocupació en un municipi en el qual la temporalitat afecta a bona part dels contractes.
A més, anunciava que en el pressupost municipal de 2018 se seguiran incrementant els recursos per a recolzar l'autoocupació i l'ocupabilitat de col·lectius amb dificultats d'inserció en el mercat laboral.