Actualitat Cullera

El pirata Dragut torna per a saquejar Cullera en una recreació històrica
El pirata Dragut torna per a saquejar Cullera en una recreació històrica
13/06/2018
Després de l'èxit de l'any passat, el municipi va reviure la llegenda del turc que va sembrar el caos en la Vila fa més de cinc segles

Dragut tornà a Cullera per segon any consecutiu per a saquejar-la. El primer cap de setmana de juny va tindre lloc la recreació històrica teatralitzada que explica la llegenda d'este pirata turc que va assaltar la Vila fa més de cinc segles sembrant el pànic entre els cullerencs.
Després del gran èxit de l'edició anterior, l'Ajuntament de Cullera ha tornat a apostar per este espectacle en viu que recorda un dels episodis més terrorífics i mítics de la història local.
La vesprada del dissabte 2 de juny, va tindre lloc el desembarcament del temible Dragut  i els seus pirates en les aigües del Xúquer, en el carrer del Riu, just enfront de la Casa de l'Ensenyança. Tot seguit, es reproduïren recreacions de batalles i segrestos fins a la plaça d'Espanya en les quals les llances i les espases ressonaren pels carrers fins a arribar al Mercat Municipal, on es realitzà un intercanvi d'esclaus.
L'esdeveniment, organitzat per la regidoria de Patrimoni Històric i Museus, encapçalada per Amparo Jover, pretén convertir-se en una tradició local i un atractiu turístic que aconseguisca atraure visitants de tot arreu per a gaudir de l'espectacle de dos hores de durada..
L'objectiu, recorda Jover, és recrear amb fidelitat tot l'ocorregut el 25 de maig de 1550 quan Dragut va entrar a la Vila assetjant i segrestant dones i xiquets, emportant-se un gran botí a canvi del seu alliberament.
A la teatralització cal sumar com a novetat enguany un mercat pirata que s’instal·là en el carrer del Riu durant tot el cap de setmana.
La cova
En l'actualitat Cullera és l'únic municipi de tota la península amb un museu dedicat a la pirateria. Està situat en la cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus hòmens abans d'atacar i compta amb un recorregut que narra la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani del segle XVI. Allí es poden trobar artefactes utilitzats per pirates de l'època i una rèplica a grandària real de la galera que va usar Dragut per a assaltar Cullera.