Actualitat Cullera

L'Avenida 2.0 de Massamagrell guanya el III Concurs Nacional de Paella de Cullera
L
13/06/2018
El Restaurant Avenida 2.0 de Massamagrell s'ha proclamat vencedor del III Concurs Nacional de Paella de Cullera. El segon lloc d'esta edició ha recaigut en el Restaurant Bon Aire (El Palmar) de la mà del seu xef Raúl Magraner i la seua ajudant Rosa Roig. El tercer premi s'ha quedat a casa. Els cullerencs Casa Ramón, amb Ramón i Fernando Olivares, s'han fet amb el bronze del certamen gastronòmic. La decisió dels jutges no ha sigut gens fàcil, segons el president d'honor del jurat, Salvador Gascón.

El Restaurant Avenida 2.0 de Massamagrell s'ha proclamat vencedor del III Concurs Nacional de Paella de Cullera. El cuiner Jairo Vargas i el seu ajudant Andrés Valero han aconseguit convéncer al jurat, que ha tingut una difícil elecció en un certamen en el qual competien un total de 16 concursants.
El segon lloc d'esta edició ha recaigut en el Restaurant Bon Aire (El Palmar) de la mà del seu xef Raúl Magraner i la seua ajudant Rosa Roig. El tercer premi s'ha quedat a casa. Els cullerencs Casa Ramón, amb Ramón i Fernando Olivares, s'han fet amb el bronze del certamen gastronòmic.
La decisió dels jutges no ha sigut gens fàcil, segons el president d'honor del jurat, Salvador Gascón. El també creador de la recepta de la Paella de Cullera ha valorat molt positivament el nivell d'esta edició, celebrada el 22 de maig, i ha admés que «cada any ens costa emetre el veredicte més perquè els concursants es preparen a consciència. Vénen tots a guanyar i això es nota».
El certamen donava començament en la plaça de la Constitució a les 10 quan els cuiners iniciaven la preparació del brou de la paella, la base fonamental d'esta creació culinària que es basa en els productes de KM 0 de Cullera.
Posteriorment, i per tandes, s'anaven coent les paelles, que, una vegada amb l'arròs al punt, anaven desfilant davant un jurat d'experts entre els quals es trobava l'Estrella Michelín Susi Díaz, així com altres restauradors de prestigi, periodistes i crítics gastronòmics.
Una vegada tastades totes les paelles, tenia llocuna degustació en el recinte perquè el públic en general poguera assaborir este plat de sabor marcadament mariner. Després, participants, autoritats, jurat i convidats es traslladaven al restaurant Los Olivos, on va tindre lloc el lliurament de premis.
Allí, un emocionat Salvador Gascón, es dirigia als presents per a defensar l'aposta per la qualitat i la identitat pròpia que representa la Paella de Cullera i emplaçava a tots els hostalers i al sector turístic en general a treballar en eixa línia perquè la marca Cullera adquirisca cada vegada més prestigi també en el terreny culinari.
La cerimònia comptà també amb la presència de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, qui va homenatjar a Gascón i indicava que els productes de proximitat contribuïxen a impulsar la dieta mediterrània i un estil de vida saludable.
Per la seua banda, l'alcalde, Jordi Mayor, va posar en valor la forma de cuinar l'arròs de Cullera, on tot se sofregix:. «La paella que es menja ací no és la mateixa que en qualsevol altre lloc i açò hem de saber explotar-ho».
Els participants en esta tercera edició han sigut el Restaurant Al Grano (La Canyada-Paterna), La Taula (Llíria), Restaurant Bon Aire (El Palmar), Restaurant Gambrinus (Setaigües), Ca Agustí Arrosseria (Sueca), Restaurant Miguel i Juani (l'Alcúdia), Restaurant Nou Racó (El Palmar), Restaurant Casa Granero (Serra), Salons Canor (Teulada-Moraira), La Granja (Sueca), Palau Miramar (Miramar), Vinotinto (València), Avinguda 2.0 (Massamagrell), Rincón del Faro (Cullera), Ulises-Piga (Cullera) i Casa Ramón (Cullera).
La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d'escorpa; arròs de la varietat J. Sendra o Albufera; oli d'oliva d'Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar són de la llotja de la ciutat.