Actualitat Cullera

Les millors platges de la província
Les millors platges de la província
13/06/2018
Cullera obté el certificat Qualitur per Sant Antoni, el Racó, los Olivos, l'Escollera, Cap Blanc i Far

Les platges de Cullera són sinònim de qualitat. L'Agència Valenciana de Turisme (AVT) ha lliurat el guardó Qualitur a l'Ajuntament per l'esforç que realitza en el manteniment de la qualitat i les certificacions de les seues platges.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat al regidor de Platges de la localitat, Salva Tortajada, el distintiu en l'acte de les banderes Qualitur 2018, celebrat a la Vila Joiosa.
Les platges reconegudes són la de Sant Antoni, el Racó, los Olivos, l'Escollera, Cap Blanc i el Far. En la província de València, el municipi riberenc és el que lidera les poblacions turístiques en esta àrea.
Tortajada s'ha mostrat satisfet perquè les platges de Cullera «siguen les millors de la Comunitat Valenciana també en matèria de gestió, no perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè així ho avalen tots els reconeixements que rebem any rere any».
Més servici de Socorrisme
El responsable de Platges ha destacat l'ampliació, per tercer any consecutiu, del servici de socorrisme, atenent així les reivindicacions dels banyistes. Enguany és el primer de la història del servei de socorrisme que totes les torres de vigilància estan obertes des de l'1 de juny.
«Hem recorregut el camí a la inversa de les retallades que es feren en el passat, per evitar que el nostre primer aparador turístic perguera qualitat», ha defensat el regidor.  «Ho hem fet amb menys ajuda —ha dit en al·lusió a l'eliminació de les ajudes del Patronat Provincial de Turisme a les banderes blaves—, però amb la determinació per seguir sent el municipi que li posa més interés per tindre les platges al màxim nivell. Sense les platges, el nostre turisme es quedaria coix i això ningú hauria d'oblidar-ho», ha dit.
Tortajada ha reivindicat la inversió que representa per als consistoris el manteniment de la costa i recorda que la ciutadania reconeix este esforç: les Platges són el servei municipal millor valorat, amb un notable alt, segons l'Observatori Municipal elaborat per l'Ajuntament.
La bandera Qualitur reconeix l'esforç dels municipis que oferixen platges amb aigües netes i arenes cuidades a més de prestar els servicis de vigilància que garantixen la seguretat dels banyistes. Qualitur també premia els servicis higiènics, les zones d'oci, els equipaments lúdics i educatius a més de mesures de protecció ambiental i la garantia d'accessibilitat universal.