Actualitat Cullera

Cullera i Jever treballaran conjuntament en projectes europeus
Cullera i Jever treballaran conjuntament en projectes europeus
13/06/2018
Cullera i Jever (Alemanya) celebren els vint anys d'agermanament amb un acord per intensificar els intercanvis econòmics, culturals i educatius, i la posada en marxa d'estratègies per a implicar al conjunt de la societat en les relacions que mantenen els dos municipis. Una delegació cullerenca va visitar el municipi alemany a finals de maig, per a signar la renovació del protocol d'agermanament i establir el full de ruta que seguiran les relacions en els pròxims anys. Així ho manifestaren els alcaldes de Cullera i Jever, Jordi Mayor i Jan Edo Albers, després d’una reunió de treball, en què es va acordar que l'Ajuntament de Cullera beque estudiants de Turisme de Cullera perquè facen pràctiques professionals a Jever,mentre que Jever farà el mateix amb els seus estudiants perquè puguen formar-se en la Touristinfo de Cullera. L'arribada dels cullerencs va despertar, com sol ser habitual, una gran expectativa entre la premsa de la regió, que cobrix en portada la presència dels espanyols. I és que per a Jever, l'agermanament amb Cullera és una qüestió cabdal. De fet, els alemanys prepararen un extens programa d'activitats per rebre la delegació de Cullera.

Les dos ciutats celebren els vint anys d'agermanament amb un acord per intensificar els intercanvis econòmics, culturals i educatius
Cullera i Jever (Alemanya) han tancat els actes del vint aniversari del seu agermanament amb el compromís d'enfortir els seus vincles mitjançant la col·laboració conjunta en projectes europeus, l'impuls dels intercanvis econòmics, culturals i socials i la posada en marxa d'estratègies per a implicar al conjunt de la societat en les relacions que mantenen els dos municipis.
Són els principals acords als quals han arribat ambdós ciutats després que una  delegació cullerenca visitara el municipi alemany entre el 23 i el 27 de maig. La trobada a terres de Frísia (Baixa Saxònia) — que es produïa després de la visita dels alemanys a Cullera les passades Festes Majors— ha servit per a signar la renovació del protocol d'agermanament i establir el full de ruta que hauran de seguir les relacions de cara als pròxims anys.
Així ho manifestaren els alcaldes de Cullera i Jever, Jordi Mayor i Jan Edo Albers, després de la reunió de treball mantinguda en l'ajuntament de jeverà. D'eixe encontre va sorgir la proposta que l'Ajuntament de Cullera beque estudiants de Turisme de la nostra localitat perquè facen pràctiques professionals a Jever.
Al mateix temps, Jever farà el mateix amb els seus estudiants perquè puguen formar-se en la Touristinfo de Cullera. Els governants de Cullera i Jever, consideren que este projecte pot servir per a l'intercanvi de coneixement en matèria de gestió turística a més de representar una bona oportunitat perquè els professionals del sector practiquen l'alemany i l'espanyol.
Jever és una ciutat turística del nord d'Alemanya i considera que l'experiència de Cullera en este sector pot ser d'utilitat perquè els seus alumnes coneguen altres models de gestió. De la mateixa manera, Cullera ha experimentat en els últims anys un creixement del turisme alemany, que se situa ja com el segon en procedència de països estrangers, per la qual cosa pretén seguir explotant el mercat d'esta part del nord d'Europa.
Altra de les principals metes establides passen per l'impuls dels intercanvis comercials així com la col·laboració en projectes finançats per la Unió Europea. La recuperació de l'agermanament en 2016 ja ha possibilitat que una empresa cullerenca d'exportació de taronges s'haja fet un espai important en el mercat del nord d'Alemanya i el consistori pretén ara que eixa experiència s'estenga a altres emprenedors.
Jordi Mayor ha convidat al govern de Jever a participar, de la mà de l'Oficina Europea de l'ADL de Cullera, en l'elaboració de projectes europeus que, a més, podrien permetre noves vies perquè l'agermanament s'eixample i enfortisca.
En un altre ordre de coses, s'han acordat accions que fomenten la difusió de l'agermanament de manera que implique cada vegada a més ciutadans i col·lectius socials de tots dos municipis.
La delegació de Cullera la composaven quinze persones. A més de l'alcalde, la primera tinenta d'alcalde, Sílvia Roca i el regidor de Turisme i Agermanament, Javier Cantos, foren presents a Alemanya l'edil del Partit Popular, Fredy Juan; la presidenta de la Junta Local Fallera, Susi Melià i altres membres del col·lectiu faller així com els responsables de l'empresa exportadora de taronges, el periòdic l'Expressió i l'equip de traducció.
Gran expectativa
L'arribada dels cullerencs va despertar, com sol ser habitual, una gran expectativa entre la premsa de la regió, que cobrix en portada la presència dels espanyols. I és que per a Jever, l'agermanament amb Cullera és una qüestió cabdal.
Els cullerencs ho pogueren comprovar de primera mà: en pràcticament totes les estances principals de l'ajuntament alemany hi ha alguna al·legoria sobre la ciutat valenciana, començant pel mateix despatx d'Edo Albers o la sala de juntes del consistori.
Els alemanys prepararen un extens programa d'activitats per rebre la delegació de Cullera. Entre els actes més destacats, una festa espanyola que tingué lloc a la plaça de l'Ajuntament on més d'un miler de persones gaudiren de música espanyola, actuacions de ball i la millor gastronomia. Els assistents degustaren una paella, cuinada per la delegació de Cullera i altres productes locals.
A més a més, la casa de la cultura de Jever va acollir una cerimònia de celebració de l'agermanament on desenes de persones s'acostaren per retrobar velles amistats. Resultava sorprenent vore com molts dels alemanys s'aplegaven amb àlbums de fotos de les seues visites a Cullera. I és que per a ells, la nostra ciutat és, més que una destinació vacacional d'ensomni, un sentiment.