Actualitat Cullera

La Falla de Sant Antoni de la Mar guanya en la cavalcada de disfresses
La Falla de Sant Antoni de la Mar guanya en la cavalcada de disfresses
14/05/2018
La cavalcada de disfresses continua sent un dels actes més multitudinaris de tots els que se celebren en Festes Majors. Enguany, la cavalcada va eixir des de la Plaça de la Constitució, al barri de Sant Antoni, amb les 15 comissions fallers de Cullera i les dos societats musicals, amb les seues respectives muses a les carrosses que anaven acompanyades de xaranga.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament en col·laboració en Junta Local Fallera, compta cada any amb més participació i nivell, i les falles preparen i confeccionen les seues disfresses amb major detall. En acabar la cavalcada, des de la Casa Consistorial es lliuraren els premis a les tres millors comparses. Al 2018, la falla de Sant Antoni de la Mar, que havia elegit la temàtica de “Tribu Africana”, i que fins i tot va preparar una carrossa emulant un elefant per acompanyar els seus màxims representants al llarg de tot l'itinerari, guanyà el primer premi. La falla Taüt, que representà una al·legoria a la "Màgia del Circ", quedà en segon lloc; mentre la falla Plaça d'Espanya, que va triar com a tema la "Música" amb vistoses i artesanals disfresses fent referència a teclats i notes musicals, va obtindre el tercer.
El públic va gaudir al llarg  de tot el recorregut d’una gran varietat de disfresses i dels balls que havien preparat les comissions, perquè durant els dies previs totes havien assajat la coreografia del ball que anaven a representar al Passeig Dr. Alemany davant el jurat.
En total, segons els organitzadors, 1.100 persones participaren activament d'este colorit espectacle, en el qual les comissions desfilaren seguint el mateix ordre que en l'ofrena, és a dir, segons els premis aconseguits en els monuments grans en 2018.