Actualitat Cullera

Certamen de Bandes 'Ciutat de Cullera'
Certamen de Bandes
14/05/2018
L'Associació Musical Moteña de Mota de Cuervo triomfa al Certamen 'Ciutat de Cullera'

L'Associació Musical Moteña de Mota de Cuervo (Conca) va ser la  triomfadora en la LXXI edició del Certamen Nacional de Bandes 'Ciutat de Cullera' celebrat en l'Auditori Municipal del Mercat, el diumenge 8 d’abril.
L'agrupació dirigida per José Enrique Martínez Esteve va obtindre la màxima puntuació del jurat, 201,9 punts, després de completar una bona actuació durant l'audició del matí en la qual va interpretar l'obra obligada d'enguany, 'Gallurana' d'Andrés Valero-Castells, la peça lliure 'Extreme Make Over' i el pasdoble 'A mi Buñol', este últim durant la desfilada prèvia, que es desenvolupa des del carrer del Riu fins als Jardins del Mercat com és costum en esta cita musical.
Els de Conca oferiren al públic una audició en la qual els matisos i la musicalitat adaptada a l'auditori foren clau per aconseguir el triomf final, premiat amb 6.000 euros als quals s'afigen els 600 euros per al millor director i els 4.000 que cada banda s'emporta només per la seua participació en el certamen.
En segon lloc, i a poc menys d'un punt de diferència, va quedar l'Associació Musical "La Lira" de Xest, que va rebre 3.000 euros. Els de "La Lira" van ser els primers en actuar al matí, sota la batuta del seu director titular, Javier Enguídanos Morató. La banda havia apostat fort per endur-se el prestigiós certamen cullerenc, el segon més antic d'Espanya després del que se celebra a la ciutat de València, obtenint finalment 201,1 punts del jurat.
Finalment, i amb 184, es va quedar la Unió Artística Musical de Montroi, encarregada de tancar la competició sota la direcció de Bernardo Mora Fandos. Els de Montroi aconseguiren els 2.000 euros del tercer premi i el premi a la millor desfilada, valorat en 1.000 euros, amb el pasdoble "Traner" del mestre Rafael Talens.
El jurat de la LXXI edició el presidiren Andrés Valero, José Miguel Rodilla i Rafael Sanz-Espert.
El 'mà a mà'
Fora de concurs i ja en el recinte exterior dels Jardins del Mercat es va poder viure el tradicional 'mà a mà' entre les dos societats musicals locals, la Societat Musical Instructiva Santa Cecília, i l'Ateneu Musical.
La primera en actuar va ser la Societat Musical Instructiva Santa Cecília, que sota la batuta de Carlos Garcés va interpretar el pasdoble "Cielo Andaluz", de Pascual Marquina; i va pre-estrenar l'obra "Némesis" del compositor José Suñer Oriola, obra que la societat interpretará en juliol en el 132é Certamen Internacional de València.
Per acabar, la banda de la Societat Ateneu Musical, dirigida per Ferrer Ferran, interpretà el pasdoble "L'Os i en Bala" de Jef Penders, per tancar el certamen amb "El Olimpo de los Dioses", d'Óscar Navarro.