Actualitat Cullera

Acte Commemoratiu del 50 Aniversari de l'IES Blasco Ibáñez de Cullera
Acte Commemoratiu del 50 Aniversari de l
14/05/2018
La gran família de l'Institut Blasco Ibáñez va celebrar l'acte central del 50 aniversari de l'Institut el passat 10 d'abril. L'acte va comptar amb una xerrada retrospectiva a càrrec del Cronista oficial de Cullera, Manuel Lanusse; un col·loqui que van protagonitzar algunes dels persones que van viure els primers anys de l'institut; i l'atorgament dels "Blasquis" a totes aquelles persones que han destacat per la seua labor en profit del centre educatiu al llarg del seu mig segle de singladura.

El passat dia 10 d'abril, la gran família del Blasco celebrarem l'acte central del 50 aniversari de l'Institut. Va ser un acteemotiu i festiu en el que va haver-hi un poc de tot.
En primer lloc, el rigor històric, a càrrec del Cronista oficial de Cullera, Manuel Lanusse, que va recordar els primers anys fundacionals del centre, així com la figura del seu principal mentor, Ramiro Pedrós.
Va haver-hi música, per descomptat, no podia faltar en una localitat com la nostra, interpretada per alumnes de 2n de batxillerat: Raül Iznardo a la trompa, Helena Olivert, veu, Miriam Caballero, flauta i Carla Martín, guitarra.
Va haver-hi també vídeos al·lusius a la vida passada i present de l'IES Blasco Ibáñez, i no van faltar les paraules del director del Centre, Enric Piris, de l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor i de l’Inspector General d'Educació, José Blasco, en representació de la Conselleria' d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
La part mes entranyable va ser el col·loqui que van protagonitzar algunes dels persones que van viure els primers anys de l'institut: Eloína Fort, primera administrativa del centre en representació del personal no docent d'aquella època; Ricardo Fenollar, per ser un dels alumnes que van inaugurar l'institut, i en representació delsd irectors del centre, Blas Cerrillo, director en l'època en què el centre encara era una secció delegada de l'Institut San Vicente Ferrer de València, i Antonio Moreno, Director durant deu anys en el Blasco. Va actuar com a moderador l'actual director, Enric Piris.
Finalment és va procedir a repartir un xicotet record d'esta celebració a tots aquelles persones que per unes raons o altres han destacat per la seua labor en profit de l'Institut al llarg d'estos anys. Unes escultures amb el logotip de l'institut que familiarment denominem “Blasquis”.
En fi, una jornada molt bonica en la que tots hem estat protagonistes per un dia: alumnes, professors, personal no docent, pares, mares i amics del Blasco.
Felicitats a tots!!