Actualitat Cullera

Un nou monolit simbolitza els 20 anys de l’agermanament amb Jever
Un nou monolit simbolitza els 20 anys de l’agermanament amb Jever
14/05/2018
Cullera i Jever van ratificar el conveni d’agermanament que mantenen el darrer 17 d’abril, coincidint amb el dia en què, fa vint anys, es va celebrar l'agermanament entre les dos ciutats. L'acte, celebrat al parc de Sant Antoni, va consistir en el descobriment d'un nou monolit, i en la plantació d'un arbre per commemorar els vint anys de l’amistat entre les dues ciutats. Una delegació de Cullera viatjarà a Jever el pròxim 24 de maig per ratificar, també en territori alemany, este conveni d’amistat.

Cullera i la ciutat alemanya de Jever van ratificar el darrer 17 d’abril el conveni d’agermanament que mantenen. Coincidint amb el dia exacte en què, fa vint anys, es va celebrar el conveni entre les dos ciutats, les delegacions de Cullera i Jever van celebrar una festa al parc urbà de Sant Antoni. En el transcurs de la celebració, els dos alcaldes, Jordi Mayor i Jan Edo Albers, van inaugurar un monolit, van plantar un arbre per commemorar els vint anys de l’amistat entre les ciutats i van ratificar la seua voluntat d’enfortir els lligams que mantenen.
L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va imposar la insígnia d’or de la ciutat a l’alcalde de Jever i li va agrair els seus esforços per mantindre esta relació. Mayor va desitjar que la relació entre les dos ciutats continue sent fructífera en els plànols cultural i social. Mayor avançà, a més, que l’agermanament entre les dos ciutats ha produit beneficis també en el plànol econòmic. De fet, l’alcalde de Cullera explicà que una empresa hortofrutícola cullerenca té ja Jever com a primera destinació exportadora per als seus productes.
Per la seua banda, l’alcalde de Jever, Jan Edo Albers, va afirmar que és la segona vegada que visita Cullera i va agrair l’hospitalitat dels seus veïns. Albers, juntament amb tres regidors d’esta localitat i altres membres de la delegació alemanya, arribaren el passat 14 d’abril a Cullera, i van ser particeps en els principals actes de les festes, integrat-se així en la vida de la ciutat, a més de fer algunes excursions per la zona.
En acabar l’acte, les delegacions de Cullera i Jever van celebrar una festa a l’aire lliure, compartint una degustació productes gastronòmics d’Espanya i Alemanya.
Els dos alcaldes van anunciar que una delegació de Cullera viatjarà a Jever el pròxim 24 de maig per ratificar també en territori alemany el conveni d’amistat. Es tracta de la mateixa data en què, fa vint anys, les dos ciutats firmaren a Jever l’acord d’agermanament.