Actualitat Cullera

El govern local se sumà a l'atur feminista
El govern local se sumà a l
16/04/2018
El darrer 8 de març Cullera va eixir al carrer per a traure-li els colors al masclisme. Centenars de persones participaren en la concentració que va tindre lloc al migdia en la plaça d'Espanya amb motiu del Dia Internacional de les Dones i de la vaga general feminista.

Gent de totes les edats, gèneres i condicions mostraren el seu suport a la causa feminista en una concentració en la qual l'alumnat dels col·legis de la ciutat i representants de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) van llegr diversos manifestos denunciant la discriminació que patixen les dones en tots i cadascun dels àmbits de la vida.
«Estem ací per nosaltres i per totes aquelles que no poden perquè tenen por o no es poden permetre la pèrdua d'un cèntim del seu salari perquè té sous misèrrims», va dir la regidora d'Igualtat, Francesca Ortiz.
L'acte, organitzat pel consistori, comptà amb la presència de les autoritats amb l'alcalde, Jordi Mayor, al capdavant, qui reivindicà que el debat sobre la igualtat real «ha d'abordar-se ja molt seriosament» des de les institucions i tots els àmbits socials, al mateix temps que es mostrava convençut que esta lluita «la guanyarem com s'han guanyat unes altres». El primer edil va significar que «la revolució serà feminista o no serà».
El govern para
L'executiu local (PSPV-PSOE / Compromís) es va sumar a l'atur feminista, secundat parcialment per alguns treballadors i treballadores de l'ajuntament, que es van deixar vore en la concentració local amb pancartes reivindicatives.
La cita, que va transcórrer en un ambient tranquil, reivindicatiu i amb una alta càrrega emocional,va servrt també per a llegir el manifest municipal en el qual es destacaren aspectes com la bretxa salarial o la xacra de la violència masclista.