Falles Cullera

Entrevista a Erik Martínez Moncho, artista faller
Entrevista a Erik Martínez Moncho, artista faller
16/04/2018
Després d’un gran buit sense primer premi en Secció Especial, la falla Sant Antoni de la Ma de Cullerar, aconseguia enguany canviar la tendència amb el treball d’un artista faller de la mateixa comissió, Erik Martínez Moncho. Amb un pressupost modest, i un cens de 145 fallers, la falla va celebrar amb molta festa, cava i coets un premi molt anhelat. L’artista, Erik Martínez Moncho, ens va contar alguns detalls del seu treball

P: Molts anys havies fet la falleta infantil per a la comissió de Sant Antoni de la Mar i este era el segon any que feies el monument gran. És la primera vegada  que t’emportes un primer premi en secció Especial, en monuments grans?
R: En monument gran sí. L’any passat en esta mateixa comissió vam tindre el tercer premi en el monument gran, també en Especial. I enguany tindre el primer és molt gran. Estem molt contents.
P: Per a la gent que no l’ha visitada, com els contaries que és el monument?
R: La falla fa uns 12 metres d’alçada, és una falla molt redona té uns tres contra remats al voltant, està tota molt cuidada, i té molt de detall.
P: està molt ben acabada, sobre tot molt ben pintada
R: Sí, a mi m’agrada cuidar molt la pintura, té molt de detallet. La feina en la pintura també es demostra i es veu.
P: Pel que fa a la pintura t’has descantat per colors molt clàssics, no?
R: Sí, hi ha moltes tonalita6s en rosa, molt blaus, molt morats...És una falla en un modelat clàssic i requeria una pintura també clàssica, però al mateix temps cridanera.
P: I per què has elegit la temàtica “Desemmascarats”?
R: La idea va nàixer arran d’un viatge que vaig fer a Venècia, i em va enamorar molt. D’ahi vaig decidir fer una falla sobre este tema. I això ha sigut.
P: Has plantat en alguna localitat més?
R: Sí, a Burjassot, que entra a concurs en València,on he obtingut el primer premi de la Secció 3ªC també;  en Gandia i en Sagunt he plantat monuments infantils; i en Alzira en2ºC, en la falla Caputxins.
P: Erik, vos donem l’enhorabona i que continueu la bona tasca que esteu realitzant.