Falles Cullera

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, recorre les falles de Cullera
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, recorre les falles de Cullera
16/04/2018
El cap del Consell va visitar els monuments de les quatre comissions de secció especial

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va recórrer Cullera per conèixer de primera mà les falles de la localitat costanera, en la vespra de la plantà. El cap del Consell va ser rebut per l'alcalde, Jordi Mayor, així com pel regidor de Falles, Javier Cerveró, i la presidenta de la Junta Local Fallera de Cullera, Susi Melià, per visitar els monuments de les quatre comissions de secció especial.
La primera parada de Puig va ser en la falla de Sant Antoni de la Mar, on després de la recepció oficial i de l’intercanvi de detalls, va gaudir dels balls de Escola Municipal de Tabal, Dolçaina i Danses de Cullera. En la falla de Sant Antoni, el president autonòmic va parlar amb els artistes fallers que estaven plantant el monument. A continuació, va visitar la “plantà" de la falla Taüt, . i seguidament va fer parada en la falla Passeig Mercat, sent l’última de les parades de les falles de secció especial, la falla de Raval - Sant Agustí. En cadascuna de les visites a les comissions, el cap del Consell va ser rebut pels presidents i falleres majors corresponents.
Esta era la primera visita de Ximo Puig a les falles de Cullera. El president de la Generalitat Valenciana va elogiar «el caràcter acollidor i igualitari dels valencians cosa que té el seu fidel reflex en els monuments fallers». «Les falles són una cosa que ens identifica com a poble i que ha d'estar sempre en la nostra ment són una forma pròpia i característica que ens diferencia com a poble», va afegir, tot i destacant els 4.000 fallers que té censats Cullera en el present exercici. Puig també es va mostrar gratament sorprés per la qualitat i bellesa dels monuments de les falles d’este municipi turístic.