Actualitat Cullera

El silenci i la disciplina impregnaren la processó de divendres de Dolors
El silenci i la disciplina impregnaren la processó de divendres de Dolors
16/04/2018
La Mare de Déu dels Dolors va tornar a protagonitzar, malgrat l’oratge, la processó penitencial de divendres de Dolors a Cullera, una processó, que un any més va tornar a comptar amb l'acompanyament de la Germandat de Penitents de la Santíssima Creu de Xàtiva

Una campana anuncia, de tros en tros, la presència dels germans, vestits amb túniques de color marró fosc, cíngol blanc de cordell i verduguet. Excepte els portadors amb creu a l'esquena, els altres il·luminen seu pas amb grans torxes enceses, a la manera antiga. Tots arrosseguen gruixudes cadenes. Un estendard brodat obri el seguici després de la campana i un timbal redobla i el tanca., per a fer seguir per l'itinerari prefixat.
En 2018, el mal oratge, no va impedir l’eixida d’esta impressionant processó, que cada any compta amb més seguidors.
Els germans penitents, van mantindre el rigor que els ha vingut caracteritzant a exterioritzar la seua penitència; mantenint el seu anonimat, total silenci i disciplina. Van destacar l’ordre impecable en la desfilada i un signe patent de la seua vocació: La Creu. Una creu reliquiari nua, coronada d'espines. El símbol de la redempció.