Actualitat Cullera

Sant Antoni torna a regnar en les Falles de Cullera 18 anys després
Sant Antoni torna a regnar en les Falles de Cullera 18 anys després
16/04/2018
La comissió aconseguia el triomf en les grans d'Especial i Passeig-Mercat en Infantil

Sant Antoni va tornar a regnar després de 18 anys sense alçar-se amb el primer premi de les Falles de Cullera. El monument que portava per lema 'Desemmascarats', obra de l'artista local Erik Martínez, va convèncer el jurat i elevar a les altures a una comissió que aconseguia, així, trencar una ratxa de molts anys sense la màxima recompensa.
Els Jardins del Mercat congregaren més de 4.000 persones en la tradicional nit de lliurament dels premis, un acte en el qual hi hagué emoció i incertesa fins a l'últim moment. L'alcalde i president nat de Junta Local Fallera (JLF), Jordi Major, va presidir el lliurament acompanyat per la presidenta executiva de JLF, Susi Melià, i el regidor de Falles, Javier Cerveró. L'alegria aquest any va anar per barris; l'altra gran triomfadora de la nit ha estat Passeig-Mercat, que tornava a la part alta del podi gràcies al seu triomf en infantil amb Africans Go, de Xavier Gàmez. Els del Passeig aconseguien així impossar-se en una categoria molt disputada en la qual també van estar guardonats amb el premi de Crítica local i Enginy i gràcia. El mateix reconeixement era obtingut per a la falla gran, tercera classificada en especial. La gran decepció de la nit en secció Especial se l'enduia la falla Raval. Després de tres anys consecutius de doblet, en 2018 havia de conformar-se amb un segon lloc premi en grans i un quart en infantils. Per la seua banda, Taüt ha jugat s’emportava un quart en especial grans i quedava tercer en especial infantils.
El doblet d'enguany se l'ha enduia la comissió degana de la ciutat. La Bega, que milita a Secció Primera, aconseguia el primer premi dels monuments grans i en infantil. A quadres, de Toni Pérez, i Explorant, de Noel Hervás, ho havien fet possible.
A la Secció Segona la gran alegria era pera una modestíssima Plaça Alboraia, que s’impossà amb el seu 'Drames i comèdies', també de Erik Martínez. En Infantil, el premi va ser per al Canet gràcies a 'A la recerca del circ faller', obra de la pròpia comissió.
El premi d'interès turístic de 2018 recaia en la categoria Grans (1.000 euros) al Canet mentre que comissió Xúquer va fer mèrits per erigir-se -amb el corresponent banderí en el seu monument infantil (500 euros). El guardó, atorgat per la regidoria de Turisme, incentiva la promoció de la principal indústria de la ciutat en els monuments fallers, part important de l'atractiu turístic de la ciutat. falles sostenibles Com a novetat, la regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb la diputació i la conselleria, lliuraren els banderins 'Per unes falles sostenibles' a totes les comissions. El premi estimula l'avanç cap a una festa més sostenible (requisit de salvaguarda de la declaració de Patrimoni de la Humanitat de les Falles). El reconeixement pretén millorar la repercussió en termes econòmics i d'ocupació, impulsar la innovació i la creativitat tecnològica i de gestió (R + D), conciliar la festa amb els veïns i a més conscienciar tant als fallers com als turistes sobre la necessitat de mantenir actituds sostenibles amb l'entorn.
PREMIS FALLES DE CULLERA 2018
Premi d'Interès Turístic infantil: Xúquer
Falles infantils Secció Segona Enginy i gràcia: Canet
6è Bulevard
5è El Raconet
4t Avinguda País Valencià
3r Xúquer
2n Plaça Alboraia
1r Canet
Falles Infantils Secció Primera
Enginy i gràcia: la Bega
5è Rei en Jaume I
4t Port
3r Plaça Mongrell
2n Plaça d'Espanya
1r La Bega Falles infantils
Secció Especial
Enginy i gràcia: Passeig-Mercat
4t Raval de Sant Agustí
3r Taüt
2n Sant Antoni
1r Passeig-Mercat
FALLES GRANS
Premi a la crítica local: Passeig-Mercat
Premi d'Interès Turístic: Canet
Secció Segona Enginy i gràcia: Canet
6è Bulevard
5è Rei en Jaume I
4t Avinguda País Valencià
3r Canet
2n Xúquer
1r Plaça Alboraia
Secció Primera
Enginy i gràcia: la Bega
5è El Raconet
4t Port
3r Plaça Mongrell
2n Plaça d'Espanya
1r La Bega
Secció Especial
Enginy i gràcia: Passeig-Mercat
4t Taüt
3r Passeig-Mercat
2n Raval
1r Sant Antoni