Actualitat Cullera

Aigües de Cullera commemora el seu 25 aniversari
Aigües de Cullera commemora el seu 25 aniversari
13/03/2018
Aigües de Cullera commemora el seu 25 aniversari amb una exposició fotogràfica a la Casa de l'Ensenyament

L'alcalde de Cullera i president del Consell d'Administració d'Aigües de Cullera, Jordi Mayor, i la gerent d'Aigües de Cullera, Laura Gascón, inauguraren el passat 6 de febrer l'exposició 'Història del SUBMINISTRAMENT d'aigua a Cullera', un recorregut per les principals fites en la gestió del cicle integral de l'aigua que s'han aconseguit des que va iniciar la seua tasca al municipi fa 25 anys.
A la trobada també assistiren diversos membres del Consell d'Administració de l'empresa mixta, de la corporació municipal de Cullera, i del Comitè de Direcció de Hidraqua; així com representants polítics de municipis de la comarca de la Ribera, associacions locals, i membres de la plantilla actual i personal jubilat d'Aigües de Cullera.
L'exposició feia un recorregut per l'evolució de la companyia des de les primeres obres que es van executar al municipi amb l'objectiu de garantir el subministrament en tot moment a la població, evitant que qualsevol condició atmosfèrica poguera interrompre el servei. I finalitzava amb la gestió que es porta a terme actualment, prestant un servei de qualitat en una localitat amb demandes accentuades pel turisme, sense que això afecte a la disponibilitat dels recursos per a les generacions futures. Així, el públic ha pogut conèixer algunes de les tecnologies més avançades aplicades per Aigües de Cullera per a la gestió sostenible de l'aigua i entre les quals s'inclouen, per exemple, el desenvolupament d'un projecte per instal·lar sistemes intel·ligents de reg en espais municipals o l’ocupació d'un dron per a la inspecció d'espais reduïts.
La realització d'obres a través de tecnologia sense rasa, que escurça els temps d'execució i evita molèsties als veïns; el control remot de les instal·lacions; la posada en marxa de les obres de connexió de la xarxa de proveïment de Cullera amb la xarxa en alta de la Ribera del Xúquer amb l'objecte de millorar la qualitat de l'aigua o la posada en marxa del projecte per a la instal·lació de comptadors intel·ligents; són algunes de les fites que la companyia va mostrar gràficament en esta exposició.
Cal destacar que durant els quinze dies que esta exposició va estar oberta al públic, Aigües de Cullera ha organitzat algunes accions complementàries. Així, per exemple, 150 escolars de Cullera assistiren a la representació teatral La Gota Viatgera, un espectacle que busca educar els més menuts en l'ús responsable de l'aigua i respecte al medi ambient. A més, els alumnes aprenen la importància que les seues accions poden tindre directament sobre el planeta.
D'altra banda, el 13 de febrer es va organitzar una xerrada per a tots els públics impartida per personal d'Aigües de Cullera sobre qualitat de l'aigua de l'aixeta, amb la qual els assistents pogueren conèixer les característiques que té l'aigua a Cullera, els controls de qualitat que supera per arribar a totes les llars, comerços i edificis públics del municipi en perfectes condicions sanitàries; i s'explicà més la percepció subjectiva del gust de l'aigua, associada a la seua procedència i hàbits de consum.