Falles Cullera

La Gala Fallera de la Comunitat Valenciana reunix en Cullera a més de trenta juntes locals
La Gala Fallera de la Comunitat Valenciana reunix en Cullera a més de trenta juntes locals
13/03/2018
Falleres de desenes de municipis ompliren la I gala fallera autonòmica celebrada a Cullera. L'acte va comptar amb la presència de més de 700 representants de 32 juntes locals de les tres províncies

Més de 700 falleres i fallers arribats de tot el territori van convertir a Cullera en l'epicentre de la festa amb motiu de la celebració de la Gala Fallera de la Comunitat Valenciana, que va comptar amb la presència de la fallera major de València, Rocío Gil, i la seua cort d'honor. Tampoc va faltar a la cita el president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, qui no va voler perdre’s un acte que va reunir representants de 32 juntes locals de les tres províncies valencianes.
L'alcalde i president nat de la Junta Local Fallera de Cullera, Jordi Major, va ser l'encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents en una recepció oficial a la qual també el va acompanyar Susi Melià, presidenta de la Junta Local Fallera de la ciutat.
Així, el 16 de febrer, Cullera marcava una nova fita històrica en ser  la primera vegada que esta cerimònia eixia del Cap i Casal. El resultat va ser tot un èxit, tant en participació com en organització.
En esta ocasió la gala es va dedicar a Andrea Mengual, la jove de Cullera recentment morta en un atropellament mortal i que formava part de la comissió de la Falla de la Bega.
La celebració d'este acte fora de València representa un pas més en la voluntat descentralitzadora de la JCF per fer arribar la festa a tots els pobles.