Actualitat Cullera

La piscina de Cullera obrirà sota gestió pública
La piscina de Cullera obrirà sota gestió pública
13/03/2018
L'obertura de la piscina municipal coberta de Cullera es farà sota gestió pública. Així ho anuncià en el ple de febrer, l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant el debat de l'aprovació del Reglament de Règim Intern d'esta instal·lació el qual fou aprovat per unanimitat de tots els grups.

El nou centre esportiu es troba en la recta de finalització de les obres de la primera fase després que l'actual executiu municipal haja aconseguit desbloquejar-les amb la reactivació en novembre de l'any passat després que es paralitzaren en 2014 per falta de recursos econòmics.
Mayor va exposar que seran els treballadors municipals de l'àrea d'Esports i els socorristes que han passat a Serveis Exteriors enguany els qui es faran càrrec de la gestió de les instal·lacions.
L'alcalde va rebutjar d'entrada la gestió privada i va argumentar que les experiències en altres pobles demostren que al final estos servicis sempre acaben sent rescatats per l'Administració pública amb un cost major per a la ciutadania.
Enfront dels qui advoquen per la via privada, Mayor es va preguntar per quin motiu no defensen el mateix per a altres instal·lacions municipals com ara el pavelló esportiu, el poliesportiu o la mateixa Casa de la Cultura. «La piscina no és un luxe», va deixar clar, «perquè hi ha persones que necessiten rehabilitació i ara han d'anar a altres poblacions o clubs esportius que han de desplaçar-se fora perquè a Cullera no disposen d'este servici», va defensar.
La màxima autoritat local no es va aventurar a donar una data d'obertura, però sí va deixar clar que la instal·lació es podrà utilitzar abans que s'acabe la segona fase, que consistirà en l'adequació de la parcel·la exterior així com de les instal·lacions complementàries —sales per a activitats esportives, etc. «S'obrirà com a piscina i a poc a poc se li sumaran més servicis», va precisar.
Jordi Mayor va insistir que la gestió pública no significa que l'ús de les instal·lacions vaja a ser gratuït «però apostarem per unes tarifes que siguen assequibles per a la majoria social».
Estalvi de mig milió d'euros
Altre dels aspectes destacats per la màxima autoritat local és l'acord amb el Consell pel qual l'Administració autonòmica s'ha fet càrrec dels 450.000 euros del cost de la vigilància de les obres després de la seua paralització.
En estos moments, la instal·lació es troba en procés de finalització de la primera fase després d'haver-se realitzat un modificat de l'obra. La inversió del modificat ascendix a 464.000 euros dels quals el consistori es farà càrrec de 211.000. Per la seua banda, la Generalitat correrà amb les despeses íntegres de la finalització de la primera fase.
D'altra banda, la Generalitat ha dotat dos milions d'euros en els seus pressupostos per a la segona fase, el projecte de la qual ja s'ha redactat. Serà el consistori l'encarregat de licitar i executar les obres.