Actualitat Cullera

Foment instal.la el viaducte sobre el Xúquer de la variant Cullera-Favara en la N-332
Foment instal.la el viaducte sobre el Xúquer de la variant Cullera-Favara en la N-332
13/03/2018
El nou viaducte sobre el Xúquer inclòs en la variant Cullera-Favara de la N-332, té 216 metres, un pes de 1.800 tones i elements metàl·lics de 30 metres de longitud, fabricats en tallers de Madrid i la Corunya que van ser transportats fins al lloc de muntatge mitjançant vehicles especials. Per això, per a la seua col·locació van ser necessaris 4 dies, en una maniobra de gran complexitat i precisió, amb un pressupost d’adjudicació de 6.265.180,96 milions d'euros, segons informava la Delegació del Govern

El viaducte ha sigut construït en la marge dreta del riu Xúquer sobre el pedraplè que constituirà el tronc de l'autovia. Els elements metàl·lics de l'ordre de 30 metres de longitud han sigut fabricats en tallers de Madrid i la Corunya i transportats posteriorment.
El delegat, Juan Carlos Moragues, i el cap de demarcació de Carreteres del Ministeri, Ismael Ferrer, comprovaren in situ l’inici de la "complicada maniobra d'enginyeria civil". A l'acte també acudiren l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor i l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, així com regidors de Favara i Tavernes de la Valldigna.
Punt negre
Amb la nova variant s'eliminarà un punt negre de la xarxa viària i es descongestionarà el trànsit actual en la N-332 que actualment és de 18.240 vehicles al dia, amb un 12,75% de pesats.
Recordem que el Ministeri de Foment està executant les obres de la Variant de Cullera i Favara de la N-332, que consisteix en la construcció d'un nou tram de l'autovia A-38 continuació dels trams Sollana-Sueca (en servei des de desembre de 2011) i de la variant de Sueca (en servei des de juliol de 2008).
El traçat de la nova autovia es localitza en els termes municipals de Sueca, Cullera, Favara i Tavernes de la Valldigna i té una longitud de 8.620 metres, dissenyat per a una velocitat mínima de 100 quilòmetres per hora.