Actualitat Cullera

Una Crida a la igualtat
Una Crida a la igualtat
13/03/2018
Les falleres majors i representants animen a viure la festa d'una manera integradora i sense distincions. Des de la balconada central de l'ajuntament, les 15 falleres majors i representants de les comissions cullerenques van pronunciar un discurs on valors com la convivència, el respecte, l'enteniment i la tolerància van ser protagonistes, reivindicant un món en el qual les persones puguen ser iguals i lliures

Cullera va celebrar el passat 17 de febrer, per tercer any consecutiu, la Crida, un acte en el qual les comissions falleres es reunixen i, de manera simbòlica, donen inici a les festes del foc convidant a sumar-se a tot aquell que ho desitge.
Des de la balconada central de l'ajuntament, les 15 falleres majors i representants de les comissions cullerenques van pronunciar un discurs on valors com la convivència, el respecte, l'enteniment i la tolerància van ser protagonistes, reivindicant un món just en el qual les persones puguen ser lliures i tindre igualtat de drets.
A més, van descriure als valencians com un poble obert i universal que rep amb els braços oberts a tothom en mostra d'hospitalitat al marge de la seua identitat o procedència.
L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va ser l'encarregat de tancar els parlaments. El primer edil va apel·lar a la universalitat de la festa i va valorar l'aposta municipal per reforçar el seu paper de Patrimoni Immaterial de la Humanitat amb un increment notable de les ajudes a la Junta Local Fallera després de les retallades del passat.
Com a detall, enguany és el primer en la història del municipi en què l'alcalde i el regidor de Falles han anat vestits de valencians. Mayor i Cerveró van eixir a la Crida amb el vestit de torrentí. «Tots hem d'estar a l'altura», va dir el primer edil.
La decisió va ser ben rebuda pel col·lectiu faller, que havia demanat durant anys que qui també ostenta el càrrec de president nat de la Junta Local Fallera (JLF) usarà el vestit regional, assenyala la presidenta executiva de JLF, Susi Meliá.
L'acte va acabar amb l'himne de la Comunitat Valenciana que la major part d'assistents es van animar a cantar.
El regidor de Festes, Javier Cerveró, ha valorat com molt positiva la Crida, fent al·lusió al gran èxit d'assistència i al caràcter integrador del discurs faller. «L'acte és molt jove, però s'ha consolidat com un dels més esperats i multitudinaris de les Falles», comenta. Cerveró posa l'accent en la importància d'unir la solidaritat a unes festes que són una de les màximes expressions del poble valencià.
Mapping
Previ al parlament es va projectar un video mapping en la façana de la Casa Consistorial que va captivar als assistents per la seua espectacularitat visual i sonora. A les seqüències inicials, de caràcter èpic i còmic, se li van sumar imatges amb icones locals com la Verge del Castell, elements del patrimoni o la Reial Senyera.
Es calcula que a la Crida fallera 2018 de Cullera van assistir més de 2000 persones, repetint-se l'èxit de les edicions anteriors.