Actualitat Tavernes

La cova del Bolomor disposarà d’un centre arqueològic experimental
La cova del Bolomor disposarà d’un centre arqueològic experimental
16/01/2018
El jaciment arqueològic de la cova del Bolomor disposarà finalment d’unes instal·lacions adients a la importància de les troballes de la zona. L’Ajuntament de Tavernes ha rebut una subvenció de 110.000 euros de la Diputació de València per a dur a terme el projecte CAREX Cova del Bolomor, un projecte que dotarà el complex d’un centre d’arqueologia experimental.

En concret, les actuacions previstes en el complex del camí de l’Ombria comprenen una segona fase d’adequació dels terrenys i la construcció d’infraestructures per tal de dotar-lo de diversos tallers didàctics. A més, es farà una recreació de la cova i una zona d’ombra a la zona oest del pàrquing. Amb tot, el complex es convertirà en un espai d’interpretació i experimentació on els visitants podran descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, i les formes de vida del neandertals.
Estes obres es sumen a les ja realitzades per a comprar els terrenys i condicionar-los per tal d’habilitar una zona de pàrquing, tant per a turismes com per a autobusos,en l’entorn del jaciment. A més, s’hi instal·là mobiliari urbà, una  pèrgola, una àrea recreativa, una zona per a aparcar bicicletes, tanques de fusta i papereres.
L’objectiu d’estes obres és convertir el complex en un centre arqueològic experimental que done valor a les troballes i a la cova del Bolomor, així com fer-lo accessible i atractiu turísticament dintre de l’entorn natural i al peu del jaciment.
La primera fase de l’adequació de l’entorn i revaloració del jaciment arqueològic de la cova del Bolomor es realitzà gràcies a una subvenció de 125.000 euros provinent del Patronat Provincial de Turisme de València, i fruit del conveni signat per la Diputació de València i l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.
Amb la subvenció de 110.600 euros atorgada ara per la Diputació de València a través del Servei de Cooperació Municipal, i en relació amb les ajudes econòmiques destinades a inversions financerament sostenibles (IFS), el projecte del CAREX Cova del Bolomor serà finalment una realitat.