Actualitat Cullera

Concert Presentació del cd “Pasdobles Fallers de Cullera”
Concert Presentació del cd “Pasdobles Fallers de Cullera”
15/01/2018
L’Associació Cultural Falla Xúquer va presentar amb un concert el cd “Pasdobles Fallers de Cullera”. L'objectiu d'esta arriscada iniciativa és difondre una recopilació de composicions dedicades a les Falles de Cullera. A l’Auditori Municipal de Cullera, on tingué lloc el concert de presentació d'este treball dioscogràfic, el darrer 15 de desembre, hi acudiren tots els Presidents i Falleres Majors de les Comissions de Cullera, així com els compositors, autoritats, i molta gent que no va voler perdre's un concert únic.

El divendres 15 de desembre de 2017 l’Associació Cultural Falla Xúquer va fer l'acte de presentació del cd “Pasdobles FALLERS de Cullera”. Iniciativa arriscada d’aquesta Associació, amb la qual es pretén que tots els cullerencs coneguen millor una part important de la festa fallera de la nostra localitat, perquè no seria el mateix o no s’entendria el món de les falles sense la seua música.
Quan la Falla Xúquer va plantejar aquesta iniciativa, algunes entitats varen mostrar el seu interés, perquè accions com aquestes contribueixen a enriquir el patrimoni cultural de les falles.
L’Auditori Municipal de Cullera, pràcticament ple de gom a gom, va poder veure i escoltar un acte bonic, senzill i de gran transcendència. Al pati de butaques hi havia tot tipus de gent, joves i majors, gent que el que volia era gaudir de l’espectacle. Els primers que varen entrar en escena varen ser el músics, alumnes del Conservatori Professional de Música “Rafael Talens Pelló” de Cullera, conformant una extraordinària Banda de Música. Seguidament va fer la seua aparició David Ferrer, presentador de l’acte i que va ser l’encarregat d’anunciar a cada participant: a la banda mencionada i a l’Associació Cultural de Tabal, Dolçaina i Danses de Cullera. Una vegada la banda dalt l’escenari es va demanar la presència del director musical i professor del conservatori, el mestre Jaume Fornet Ausina. El concert va començar amb el pasdoble Falla la Bega del mestre Rafael Talens i va continuar amb els pasdobles Falla Passeig d’Emilio Renard, Falla Plaça d’Espanya de Jordi Ripoll, Falla Raval de Marcos Ripoll, Falla El Canet d’Emilio Renard, les cercaviles per a tabal i dolçaina Susi Meliá i Junta Local Fallera de Cullera de Juan Roig, el pasdoble Falla El Raconet d’Israel Falcó també per a tabal i dolçaina, continuant la banda amb els pasdobles falla Avinguda País Valencià de Joan Lluís Tur, el pasdoble Fallers del Port de Miguel Ángel Grau, el pasdoble Falla Xúquer d’Alfredo Collado i per acabar el pasdoble L’Ofrena de Jordi Ripoll.
En cadascuna de les interpretacions, es feia entrega del CD recordatori a les comissions i als compositors o familiars d’aquests per part dels representants de la Falla Xúquer, el vicepresident primer Enrique Penadés, la fallera major Joana Bohigues i la fallera major infantil Candela Cortés.
Va ser un acte fenomenal  percom de proper i familiar va resultar, per aquest motiu volem fer extensiva la felicitació a l’ AC Falla Xúquer, a la Junta Local Fallera de Cullera, a la Regidoria de Cultura i Activitats Musicals, a l’AC de Tabal, Dolçaina i Danses i al Conservatori Professional de Música “Rafael Talens Pelló” de Cullera.
Especialment donar l’enhorabona a David Ferrer i Isabel Collado que han sigut els que més han treballat per poder dur a bon terme aquest projecte cultural.