Actualitat Cullera

El Reis Mags arribaren a Cullera envoltats d'un món de fantasia
El Reis Mags arribaren a Cullera envoltats d
15/01/2018
Multitudinària va ser la recepció que Cullera va brindar en 2018 a Ses Majestats els Reis d'Orient. La vesprada del 5 de gener, milers de xiquets i xiquetes ompliren els carrers i gaudiren d’una cavalcada de Reis ambientada en la fantasia animada d’ahir i hui. Els personatges ja clàssics com el Pinotxo, Blancaneus, i Alícia en el País de les Meravelles, junt amb els personatges infantils més televisius com els Minions o Buzz Lightyear, acompanyaren a Ses Majestats en una cavalcada plena de sorpreses i en la qual per primera vegada les carrosses reials desfilaren de manera autònoma. En total, l’espectacle va comptar amb la participació de 150 persones que integraren l’organització de la cavalcada, en la qual es repartiren més de 600 quilos de caramels i llepolies, i que culminà amb el llançament de 500 globus.

La vesprada del 5 de gener, els Reis Mags arribaren puntuals a Cullera per tal de repartir il·lusió per tot arreu. Un any més, Ses Majestats d'Orient van ser rebudes i aclamades per milers de xiquets que esperaven il·lusionats l'arribada de la nit més màgica de l'any.
Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats per cinc carrosses, tres plataformes i 14 cavalls, encetaren el seu recorregut en el carrer València, per continuar pels carrers Cervantes, Rambla Sant Isidre, Diagonal del País Valencià, carrer Pescadors, plaça de la Llibertat, carrer Rei en Jaume, carrer la Bega i el passeig Dr. Alemany.
La cavalcada va comptar amb tres comparses, cadascuna presidida per una carrossa dels Reis Mags, que per primera vegada desfilaren de manera autònoma a Cullera, és a dir, sense ser arrossegades per cap vehicle tractor. L’espectacle, preparat per la regidoria de Festes, va comptar amb la participació de vora 150 artistes, i va repartir més de 600 quilos de caramels i llepolies entre els assistents.
La desfilada s’encetava amb la comitiva encapçalada per Pinotxo i els seus amics, Pluto, Gru, Minions, i Buzz Lightyear; i seguida pels clàssics personatges dels contes de Blancaneus, i d’Alicia i el País de les Meravelles.
Enguany la carta de Ses Majestats, els Reis d’Orient,  davant la sorpresa del nombrós públic que abarrotava el cor de la Vila, la va llançar des de les altures el gat d’Alicia en el País de les Meravelles al Rei Gaspar, qui va ser l’encarregat de llegir el missatge reial dirigit a tots els xiquets i xiquetes presents. A continuació, l'alcalde, Jordi Mayor, acompanyat pel regidor de Festes, Pere Manuel, els van lliurar les claus de la ciutat perquè en la nit més màgica pogueren accedir sense problemes a totes les cases i allí deixar els regals corresponents. L'alcalde va demanar als Reis que en 2018 ninguna dona siga maltractada o mora per la violència masclista, i també va demanar bones noticies per a Cullera.
La gran cavalcada d’enguany va culminar amb l’enlairament de més de 500 globus i milers de paperets de confeti.
Tot l’espectacle va ser realitzat per l’empresa local JM Gestió Teatral, dirigida per Julio Martí. Una empresa que duu ja 17 anys organitzant este tipus d’events, dels quals han estat 10 les cavalcades reials organitzades a Cullera. Mentre que Jose Manuel Chofre, al capdavant de Chofre Produccions Audivisuals va encarregar-se de tots els aspectes tècnics. El resultat d’unir la professionalitat d’ambdós empreses, junt als dos mesos d’assaig de la desfilada, va ser tot un èxit, que s’ha de fer extensiu també a tots els col·lectius que hi participaren: Policia Local; Protecció Civil; Associació de Cavallistes de Cullera; els grups tradicionals de tabal i dolçaina, i de danses;  Falla Plaça d’Espanya; Falla Plaça Alboraia; SAV, i Serveis Exteriors.
La programació de Reis 2018 es va completar amb la visita de l’Emissari Reial a l’Auditori Municipal els dies previs a la visita de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.